Baktips
Några tips till er från mig.
Något som har stor betydelse på resultatet av kakor är vart man placerar bakverket i ugnen.
Mitt i ugnen placerar man wienerbröd, muffins, rulltårtor, bullar, småkakor och bakelser.
I nedre delen av ugnen placerar man tex mjuka kakor, långpannebröd och wienerlängder.
Varmluftsugn är väldigt bra att använda när man ska grädda fler än en plåt. Då värmen cirkuerar i hela ugnen och gräddar kakorna lika snabbt.
När du ska göra maräng, använd inte händerna för att separera gula och vita. Då förstör du marängens maximala fluffighet. Då du oftast har fett på händerna.
När du bakar bröd använd gärna kesella som gör brödet saftigare.
Om du ska använda bakpulver i din kaksmet, blanda det med mjölet först innan du tar ner det i blöta smeten. Man ska inte vispa eller röra om för mycket när man har bakpulver i, vilket kan göra att man dödar eller försämrar bakpulvrets jobb.
