Lchf-ost och baconpaj
Recept för 4 personer
Pajdeg:
Pajdeg:
Smör (pensling)
4 ägg
1 dl grädde
1. Sätt ugnen på 225 grader och smörja en pajform.
2. Vispa hastigt ihop ägg och grädde, häll i formen och grädda i ugnen tills det fått ordentlig färg.
3. Klipp baconen i bitar och stek dem.
4. Smält creme fraichen i en kastrull och och ta sen av från värmen. Ha i den rivna osten, grädden och baconen.
5. Fördela ostsmeten i pajskalet och häll över svartpeppar och salt.
6. Grädda i nedre delen av ugnen tills färgen blivit gyllenbrun, ca 15-20 min och låt sedan vila minst 15 minuter innan den serveras.
4 ägg
1 dl grädde
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1½ dl grädde
1½ dl grädde
250 g riven ost (ica´s riven taco ost, såå god smak på)
Ett paket bacon
Peppar
2. Vispa hastigt ihop ägg och grädde, häll i formen och grädda i ugnen tills det fått ordentlig färg.
3. Klipp baconen i bitar och stek dem.
4. Smält creme fraichen i en kastrull och och ta sen av från värmen. Ha i den rivna osten, grädden och baconen.
5. Fördela ostsmeten i pajskalet och häll över svartpeppar och salt.
6. Grädda i nedre delen av ugnen tills färgen blivit gyllenbrun, ca 15-20 min och låt sedan vila minst 15 minuter innan den serveras.
Pajen är i ugnen nu och så länge får ni bilder på en rå paj ;)



