Lchf- semlor
- 3 stora ägg
- 50 gram smält smör
- 1 dl vispgrädde
- ca 2 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- Sötningsmedel (om man vill) 2-3 msk sukrin
Vispa äggen. Blanda i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål. Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.
Klicka i smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 25 minuter.
Mandelmassa:
- ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
- 1 äggvita
- 1-2 msk sukrin
- 2 msk vispgrädde
Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens.
Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på så mycket vispad grädde du vill ha och lägg på locket.
Lycka till!!








