Frukosttips
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 2 ½ dl mjölk
- 2 msk smält smör + smör till stekning
- 1 ägg
- 1 banan (uteslut om du ej gillar banan)
- hallon
- 3 dl mjölk
- 100 gram smör
- 7-8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera med smör, ost och gurka.
Lycka till!!